Bezoek Minister Achaibersing van Financiën en Planning aan de Caribbean Development Bank

Bezoek Minister Achaibersing van Financiën en Planning aan de Caribbean Development Bank

13-04-2022

Minister Achaibersing van Financiƫn en Planning heeft afgelopen week in Barbados succesvolle gespreken gevoerd met de President van de Caribbean Development Bank (CDB) dhr. Gene Leon. De Minister van Financien zit namens Suriname in de Board van de CDB. Ministers Sewdien (LVV) en Ramdin (BIBIS) waren tevens aanwezig bij het overleg.

CDB financiert op dit moment projecten in Suriname op het gebied van energie en onderwijs. Wederzijds is de wens uitgesproken dit uit te breiden naar de landbouw en productie. De komende dagen zal verdere afstemming plaatsvinden op technisch niveau voor de selectie van concrete projecten.

Dhr. Gene Leon van de CDB gaf aan dat de ontwikkelingen in Suriname op de voet te volgen. Hij merkt op dat de economie van Suriname zich relatief snel aan het herstellen is en wij op het goede spoor zijn. CDB wil daar graag ook aan bijdragen door haar activiteiten in Suriname op te voeren. In dat kader zal dhr. Leon binnenkort een bezoek brengen aan Suriname om de samenwerking verder uit te diepen.