VIRTUELE TECHNISCHE BIJEENKOMST IMF- SURINAME

VIRTUELE TECHNISCHE BIJEENKOMST IMF- SURINAME

22-01-2021

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in de periode van 19 tot 22 januari 2021 virtuele technische bijeenkomsten gehouden met de Surinaamse autoriteiten en enkele stakeholders uit de particuliere sector.

Dit team zal vervolgens als “follow-up” een virtuele Staff Mission uit voeren in de periode van 25 januari tot 5 februari 2021. Tijdens de Staff Mission zal het IMF-team een bredere groep vertegenwoordigers uit de privésector, leden van het parlement, vakbonden en het maatschappelijk middenveld ontmoeten.

Het Surinaamse team zal worden geleid door het Ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van de Republiek Suriname. Deze virtuele bezoeken zijn in het kader van het verzoek van de Republiek Suriname om financiële steun van het IMF.

De besprekingen zullen met name betrekking hebben op de financiële en technische ondersteuning van het IMF voor de macro-economische hervormingsplannen van de autoriteiten. Het doel is om de macro-economische positie van de Republiek Suriname te stabiliseren terwijl de financiële bescherming van de meest kwetsbare burgers wordt gegarandeerd.

De Surinaamse autoriteiten verwelkomen deze virtuele bezoeken. Deze zijn een belangrijke stap in de discussies tussen de Republiek Suriname en het IMF, met het oog op het voeren van een economisch beleid dat zal leiden tot inclusieve groei, duurzame overheidsfinanciën, een stabiele koers alsmede algemene macro-economische stabiliteit. Dit allemaal als onderdeel van het Crisis- en Herstelplan van de Republiek Suriname.

Klik hier voor meer informatie: VIRTUELE TECHNISCHE BIJEENKOMST IMF- SURINAME