Studieleningen NOB bieden mogelijkheid tot zorgeloos studeren

Studieleningen NOB bieden mogelijkheid tot zorgeloos studeren

27-07-2018

Studeren kost soms veel geld. De studieleningen van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) bieden studenten de mogelijkheid om zonder kopzorgen te studeren. Deze bankinstelling verstrekt leningen aan studenten van het hoger onderwijs. De belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor een studielening zijn de Surinaamse nationaliteit bezitten en ingeschreven staan op een hogere onderwijsinstelling. Het laatste kan aangetoond worden middels een inschrijfbewijs.

Wonnie Boedhoe, directeur van de NOB, geeft aan dat om in aanmerking te komen voor een lening er een borg gevraagd wordt. Ook geeft zij aan dat er studenten zijn die geen borg hebben, maar dat de bank ook die studenten tegemoet komt. “We zeggen aan al onze studenten om hun aanvraag normaal in te dienen. Wij bekijken de case, ze worden dan weer opgeroepen en dan bekijken we de mogelijkheden”, geeft Boedhoe aan.

Voor het aflossen van de lening kunnen regelingen getroffen worden. Sommige studenten hebben tijdens hun studie al een baan en beginnen meteen met de aflossing of de ouders kiezen ervoor alvast in kleine delen af te lossen. “Maar, je hebt ook studenten die pas na hun afstuderen een baan zoeken. Deze studenten hebben een aflossingsvrije periode van een jaar, wat betekent dat zij vanaf een jaar na afstuderen beginnen met aflossen”, zegt de bankdirecteur.

De Nationale Ontwikkelingsbank verstrekt de leningen tegen een lage rente. Voor studenten die goed presteren, heeft de NOB een prestatiebeloning.